»
Blog » Un caz de reabilitare orala prin implant cu grefe osoase

Un caz de reabilitare orala prin implant cu grefe osoase

19/4/2018

Dna Manascu s-a prezentat pentru prima oara la clinica noastra din cauza lipsei dintilor posteriori de pe arcada inferioara si a mobilitatii puntii montate pe dintii de pe arcada superioara. Din cauza acestor probleme, nu putea mesteca si, din punct de vedere estetic, desi era o fire foarte vesela, se simtea foarte stinghera si nu mai zambea.

Situatia parea foarte complexa, mai ales pe arcada superioara, unde putinii dinti ramasi trebuiau extrasi (fie pentru ca erau cariati pana sub gingie si astfel irecuperabili, fie pentru ca aveau radacinile cu stifturi care nu puteau fi scoase si leziuni endodontice apicale de mari dimensiuni si netratabile).

In plus, sinusul maxilar era foarte pneumatizat, cu lipsa osului in regiunea posterioara si cu o membrana Schneider foarte hipertrofica (o situatie care cu siguranta nu este de dorit in cadrul procedurii de inaltare a sinusului maxilar in vederea regenerarii osoase).

Procedura a implicat mai intai curatarea arcadei superioare (extragerea tuturor dintilor si a radacinilor) cu augmentarea osoasa simultana pe verticala si orizontala, cu inaltarea ambelor sinusuri maxilare si, dupa o perioada de vindecare de 5 luni, amplasarea a 6 implanturi; pe aceste implanturi, in aceeasi zi, a fost plasata o proteza provizorie fixa, care a fost mentinuta pe loc timp de 2 luni pentru a evalua etanseitatea implanturilor. Ulterior, a fost proiectata si realizata o proteza fixa metalo-ceramica.
Pentru arcada inferioara, care a prezentat dificultati ceva mai reduse, au fost amplasate simultan 4 implanturi care, dupa 1 luna de vindecare, au fost utilizate pentru fabricarea a 2 punti pentru 3 dinti pe fiecare parte. In cele din urma, grupul frontal inferior, dupa devitalizarea corecta a dintilor, a fost reabilitat cu o punte fixa.

Acest tratament a permis pacientei sa isi redobandeasca atat capacitatea masticatorie deplina, cat si siguranta si dorinta proverbiala de a zambi.

Iata afirmatiile chirurgului nostru, Dr. Alberto Carpegna, pe care clinica U-Smile le impartaseste in intregime: „Daca vi se spune ca nu aveti suficient os si va trebui sa traiti toata viata cu o proteza totala, veniti la noi pentru un consult gratuit. Ati putea descoperi cu usurinta ca pot fi montate implanturi dupa reconstructia osoasa (procedura absolut nedureroasa) si ca alternativa poate fi o proteza fixa de toata frumusetea”.