»
Blog » Un caz de reabilitare complexă la maxilar cu sinus lift bilateral şi 6 implanturi, iar la mandibulă cu 4 implanturi cu încărcare imediată

Un caz de reabilitare complexă la maxilar cu sinus lift bilateral şi 6 implanturi, iar la mandibulă cu 4 implanturi cu încărcare imediată

25/6/2018

Pacienta s-a prezentat la clinica noastră cu 2 proteze totale foarte instabile, care nu îi permiteau nici masticaţia corectă, nici un confort estetic în relaţiile sociale. Toate acestea erau cauzate de prezenţa osului, atât pe maxilar, cât şi pe mandibulă, care nu permitea o stabilitate corectă a protezei.

În partea superioară, din cauza unei serii de extracții în zonele posterioare, sinusul maxilar ajunsese la nivelul crestei osoase. Această problemă a necesitat o creștere de aproximativ 1,5 cm de os pe fiecare parte, înainte de a putea efectua plasarea implanturilor. Implanturile respective pe toată arcada au fost lăsate să se vindece timp de aproximativ 2 luni, după cele 6 necesare pentru integrarea grefelor osoase.

La nivelul mandibulei, resorbția osoasă evidentă în zonele posterioare, cauzată de proteză, a necesitat plasarea a 4 implanturi în zona intraforaminală, dintre care cele două mai din spate înclinate; acestea au fost folosite în aceeași zi cu plasarea pentru a introduce o proteză temporară fixă care, după o perioadă de aproximativ 4 luni, a fost schimbată cu o proteză fixă metalo-ceramică, același material fiind apoi utilizat la nivelul maxilarului.

Lucrarea a durat aproximativ 1 an şi a permis pacientei să aibă, atât le nivelul maxilarului, cât şi al mandibulei, 2 proteze fixe din material metalo-ceramic cu 12 dinți fiecare, care i-au îmbunătățit semnificativ calitatea vieții din punct de vedere estetic şi funcțional.