»
Blog » Ştiaţi că, după 5 ani, peste 40% dintre implanturi prezintă inflamarea sau infecţii ale gingiei şi ale osului din jurul implantului?

Ştiaţi că, după 5 ani, peste 40% dintre implanturi prezintă inflamarea sau infecţii ale gingiei şi ale osului din jurul implantului?

9/8/2019

Ştiaţi că, după 5 ani, peste 40% dintre implanturi prezintă inflamarea sau infecţii ale gingiei şi ale osului din jurul implantului?

Această statistică, necunoscută pentru majoritatea oamenilor, dar nu şi pentru stomatologi, este adesea ţinută secret faţă de pacienţi, pentru a nu le induce un sentiment de teamă şi pentru a nu-i determina să aleagă alte variante de înlocuire a dinţilor pierduţi sau a implanturilor.

Aceste date nu trebuie însă să inducă în eroare, deoarece au o explicaţie bine documentată; incidenţa ridicată a complicaţiilor a fost, de fapt, corelată cu lipsa de experienţă a chirurgilor şi cu implanturile de o calitate îndoielnică (numai costul bolţului variază de la 50 la 350 EUR). Experienţa chirurgului a fost corelată atât cu o durere mai mare, cât şi cu o umflătură postoperatorie şi cu un procent mai mare de probleme ale implanturilor în timp. Gradul de puritate a titanului din implant şi care determină şi preţul acestuia este cheia pentru a avea cât mai puţine probleme în timp şi, prin urmare, pentru a evita posibile neajunsuri mai târziu.

În clinica noastră, pe partea de implantologie, îl avem pe Dr. Alberto Carpegna, licenţiat cu succes în stomatologie în anul 2005, la Universitatea din Torino. În 2009, a participat la cursul de specializare în Chirurgie orală şi implantologie organizat de Universitatea din Genova. În 2012, a obţinut diploma de masterat la Universitatea din Milano, la Institutul Ortopedic Galeazzi. În perioada 2012-2014, a lucrat în cadrul secţiei de Chirurgie orală de la Universitatea din Torino, Facultatea de Stomatologie şi Protetică Dentară. A fost lector la Universitatea Descartes din Paris din 2012 şi la Institutul ICLO din Arezzo din 2015 pentru cursul de Anatomie şi chirurgie avansată cu preparate anatomice ale SIED (Societatea Italiană de Estetică Dentară). Din anul 2012 este profesor de Chirurgie implantară la Roma, unde predă cursuri teoretice şi practice private.
În 2019, în colaborare cu Italian Dental Art şi Prof. Giovanni Zucchelli, unul dintre cei mai importanţi experţi din lume în diagnosticarea, prevenirea şi tratamentul bolilor parodontale şi ale ţesuturilor gingivale din jurul dinţilor şi al implanturilor, a ţinut o serie de cursuri în China, Beijing, Shanghai şi Guangzhou.
 
În cadrul Clinicii stomatologice U-Smile se utilizează numai implanturi de origine italiană de înaltă calitate, care îndeplinesc cele mai înalte standarde internaţionale.

În plus, Clinica U-Smile are cele mai sofisticate echipamente tehnologice necesare pentru a putea efectua intervenţii în condiţii de maximă siguranţă:

- Cbct: este aparatul radiologic pentru tomografii computerizate (TAC), radiografii tridimensionale, care ne permite să evaluăm cu certitudine absolută dimensiunile osului şi ale structurilor legate de acesta, cum ar fi nervii şi vasele de sânge; prin urmare, alături de consultul clinic, în cadrul aceleiaşi sesiuni, putem să verificăm posibilitatea de poziţionare a implanturilor sau să programăm mai întâi grefe osoase pentru a putea poziţiona ulterior implanturile
- Piezochirurgie: este un echipament care permite tăierea osului fără a utiliza freza, ci numai vibraţiile, eliminând posibilitatea de a deteriora structuri importante, cum ar fi nervii sau vasele de sânge
- Laser: acest instrument ne permite să tăiem ţesuturile moi (gingiile) fără sângerare şi, prin urmare, este foarte util pentru pacienţii care iau medicamente de subţiere a sângelui.

Aşadar, dacă vă gândiţi să redaţi demnitatea sănătăţii dvs. orale prin înlocuirea dinţilor pe care i-aţi pierdut din diverse motive, aveţi grijă pe mâna cui vă lăsaţi, deoarece există numeroase probleme cu care vă puteţi confrunta ulterior dacă lucrarea nu este efectuată corect.

Nu v-aţi dori să vă număraţi printre cei 40% dintre pacienţii care au din nou probleme după 4-5 ani, nu-i aşa?

Aşadar, nu pierdeţi timpul! Dacă doriţi o consultaţie specializată gratuită, sunaţi imediat la 0771 459 663 şi aflaţi dacă şi dumneavoastră puteţi să aveţi din nou dinţi sănătoşi în câteva zile!