»
Servicii » Profilaxie Dentara

Tratamente de igiena orala si profilaxie dentara

Tratamente Igiena Orala ClujPrin igiena orala se intelege, in sens restrans, curatarea cavitatii orale si in sens mai larg toate acele manevre prin care are loc curatarea, atat acasa, cat si in cabinete profesionale.

Igiena orala cuprinde in general trei nivele de abordare

Periajul: exista diferite tehnici de periaj, care sunt clasificate in functie de tipul de miscare efectuata.

 - Periajul rotativ: periuta este aplicata pe fiecare dinte si se executa o miscare de rotatie in sens gingivo-ocluzal.

- Tehnica Bass: capul periutei este inclinat la 45° spre marginea gingivala astfel incat perii sa intre in interiorul acesteia. Se efectueaza miscari scurte de vibratie circulatorii, miscand periuta in fata si in spate. A se folosi in caz de inflamatii gingivale si boala parodontala si doar daca nu exista probleme de recesiune gingivala. Utila si in cazul aparatelor dentare.
Acestei tehnici i se poate adauga o „rotire” pe fiecare dinte, adica miscarea periutei in sens gingivo-ocluzal.

Periute de dinti electrice

Aceasta categorie de periute de dinti de ultima generatie permite, printr-o miscare de curatare tridimensionala, (rotativa si vibratorie), indepartarea placii de pana la doua ori mai mult decat o periuta manuala tridimensionala. Periutele au un senzor de presiune ce permite, in cazul unei utilizari traumatizante din cauza unei apasari prea puternice, blocarea miscarii periutei, pentru a evita provocarea de daune dintilor si gingiilor.

 


http://www.megagen.ro/equipment/sonicare-flexcare-platinum-hx917214/