»
Implantologie » Noutati » Ce trebuie sa stii despre albirea dentara

Ce trebuie sa stii despre albirea dentara

25/10/2016

Toate persoanele isi doresc un zambet frumos si sanatos, cu dinti albi si stralucitori, insa din cauza igienizarii orale necorespunzatoare si a alimentelor consumate dintii sufera foarte mult si ajung sa se ingalbeneasca treptat.

Albirea dentara este unul dintre cele mai intalnite servicii in cabinetele stomatologice si are ca scop indepartarea coloratiilor de pe suprafata dintilor, cu ajutorul unor substante active. Culoarea dintilor, care este data de stratul de dentina care transpare prin smalt, este afectata in timp de pigmentii din diferite substante cum ar fi cafeaua, ceaiul, vinul, nicotina etc. Acesti pigmenti patrund prin stratul de smalt si ajung la nivelul dentinei, astfel fiind vizibile coloratii ce nu pot fi indepartate prin periaj dentar sau detartraj.

Este indicat ca albirea dintilor sa fie realizata in urma unui control la medicul stomatolog si in urma recomandarii acestuia. Este important ca albirea dentara sa fie realizata in cabinetul stomatologic, in urma efectuarii unui detartraj si a unui periaj profesional.

Rezultatele albirii dentare sunt vizibile intre 1 si 3 ani, in functie de calitatea igienei orale pe care pacientul o are si a alimentelor pe care acesta le consuma.  Odata cu inceperea tratamentului de albire este recomandat ca pacientul sa nu consume cafea, ciocolata, vin, tutun, iar igiena orala este obligatoriu sa fie una corespunzatoare, folosindu-se chiar o pasta de dinti cu efect de albire.

Avantajele albirii dentare sunt numeroase, printre care si urmatoarele:
- Dintii devin mai albi cu 2-3 nuante in urma fiecarei sedinte
- Este sigura
- Este eficienta
- Petele de pe dinti sunt inlaturate

Insa, aceasta procedura are si unele dezavantaje, dupa cum urmeaza:
- Nu toate tipurile de dinti devin albi in urma albirii dentare
- Albirea excesiva poate duce la oxidarea proteinelor din structura smaltului si a dentinei
- Functioneaza doar pentru dintii naturali, fatetele si coroanele trebuie inlocuite deoarece agentul de albire nu actioneaza asupra acestora.

Orice persoana poate apela la aceasta tehnica de albire dentara, insa alegerea metodei corespunzatoare dintilor trebuie stabilita impreuna cu medicul stomatolog, in urma unui consult. Experienta medicului este deosebit de importanta in evitarea eventualelor complicatii ce pot aparea. De asemenea, este esential ca in momentul in care luati decizia de a urma un astfel de tratament pentru albirea dintilor, el trebuie respectat in totalitate, pentru a ajunge la rezultatele dorite.



Alte categorii